Індія збільшить імпорт пальмової та соняшникової олії

Джерело:  OleoScope
олії

Індія з листопада 2022 року по жовтень 2023 року може імпортувати рекордну кількість пальмової олії на тлі її привабливої вартості та відновлення обсягів споживання даного продукту всередині країни. Про це повідомляє агенція Reuters.

Виконавчий директор Patanjali Foods Ltd. Санджів Астана стверджує, що переробники збільшують закупівлі для майбутніх фестивалів, а найближчим часом до країни надійде ще близько 1,8 млн. тонн «пальми».

«Якщо Індія імпортує цей обсяг, то за 12 місяців, що розглядаються (листопад 2022-жовтень 2023 рр.), постачання можуть становити 10 млн тонн, перевищивши попередній максимум у 9,5 млн тонн, якого було досягнуто в 2014/15 МР», – сказав експерт.

Він також зазначив, що споживання харчової олії в Індії за останні три роки знизилося, особливо в період COVID-19 і високих цін у лінійці vegoil на світовому ринку, але цього сезону очікується відновлення попиту на 2-4%.

«Пожвавлення споживання призведе ще й до збільшення імпорту олії. Сумарно в країну надійдуть рекордні 16,5 млн тонн усіх видів олій», – заявив керуючий партнер GGN Research Раджеш Патель.

За прогнозами фахівця, ввезення соняшникової олії може зрости на 44% – до рекордних 2,8 млн тонн. Імпорт соєвої олії, як очікується, скоротиться на 11% – до 3,7 млн тонн.

Основними постачальниками пальмової олії для Індії є Індонезія, Малайзія та Таїланд. Соєва олія переважно закуповується трейдерами з Аргентини та Бразилії. Соняшникова – з України та Росії.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!