Індія збере рекордний врожай пшениці та ріпаку

Джерело:  Oilworld

Виробництво пшениці в Індії в 2023 році, ймовірно, зросте на 4,1% до рекордних 112,2 млн тонн, заявив уряд у вівторок, оскільки вищі ціни спонукали фермерів розширити посівні площі за рахунок високоврожайних сортів, а погодні умови залишалися сприятливими.

Збільшення виробництва пшениці може допомогти другому за величиною виробнику зерна у світі поповнити виснажені запаси та знизити ціни з рекордних рівнів.

Індія, яка є другим за величиною споживачем пшениці у світі, заборонила експорт у травні 2022 року після того, як різке, раптове підвищення температури скоротило виробництво, навіть незважаючи на те, що експорт збільшився, щоб заповнити глобальний дефіцит.

Згідно з даними, опублікованими Міністерством сільського господарства та добробуту фермерів, виробництво пшениці в Індії впало до 107,74 млн. тонн у 2022 році з 109,59 млн. тонн роком раніше.

Країна вирощує лише один урожай пшениці на рік, з посівом у жовтні та листопаді та збиранням урожаю у березні.

Незважаючи на очікуване зростання виробництва, Індія розглядає можливість продовження заборони експорту пшениці, оскільки вона прагне поповнити державні резерви та знизити внутрішні ціни, повідомили минулого тижня джерела в уряді.

Уряд заявив, що виробництво ріпаку в Індії в 2023 році може підскочити на 7,1% порівняно з роком раніше до рекордних 12,8 млн тонн, повідомляє oilworld.ru з посиланням на Рейтер.

Зростання виробництва ріпаку може допомогти найбільшому у світі імпортеру харчової олії скоротити закордонні закупівлі пальмової, соєвої та соняшникової олії.

За даними уряду, виробництво рису в країні з озимих культур може зрости до 22,76 млн. тонн з 18,47 млн. тонн роком раніше.

Індія є найбільшим у світі експортером рису.

Позначки:, , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!