Індія закупила рекордний обсяг харчової олії у серпні

Джерело:  Oilworld
масло масла

Імпорт харчової олії до Індії в серпні зріс на 5% до рекордних 1,85 млн тонн, оскільки підприємства другий місяць поспіль закупили понад 1 млн тонн пальмової олії для створення запасів до майбутніх фестивалів, повідомили Reuters чотири дилери.

Збільшення закупівель найбільшим у світі імпортером рослинних олій може сприяти зниженню запасів пальмової олії в Індонезії та Малайзії та підтримати ф’ючерси на базові продукти. Купівля допомогла зміцнити ф’ючерси на соєву олію та може скоротити запаси у країнах Причорномор’я, які виробляють соняшникову олію.

Середньомісячний імпорт харчової олії Індією у 2021/22 маркетинговому році становив 1,17 млн тонн, повідомила Асоціація виробників Індії (SEA). У липні Індія імпортувала 1,76 млн. тонн, що також стало рекордним показником.

Імпорт пальмової олії збільшився з 1,09 млн. тонн у липні до 1,12 млн. тонн у серпні, що є найвищим показником за дев’ять місяців, згідно з середніми оцінками дилерів.

SEA, ймовірно, опублікує свої дані щодо імпорту олії за серпень до середини вересня.

“Заводи активно закуповувалися до майбутнього фестивального сезону”, – сказав Раджеш Патель, керуючий партнер GGN Research, трейдера та брокера харчової олії.

“Роздрібний попит був помірним, але галузь очікує, що він збільшиться найближчими місяцями”.

Імпорт олії підскочив на 11,5% порівняно з попереднім місяцем до 365 000 тонн, що є максимальним показником за сім місяців, тоді як імпорт соєвої олії зріс на 3,7% до 355 000 тонн, за оцінками дилерів.

Оскільки знижка на пальмову олію в порівнянні з соєвою та соняшниковою продовжує збільшуватися, переробники збільшують свої закупівлі в очікуванні попиту під час майбутніх фестивалів, сказав Сандіп Баджорія, генеральний директор Sunvin Group, брокерської компанії з виробництва олії.

Індія закуповує пальмову олію переважно в Індонезії, Малайзії та Таїланді, тоді як імпортує соєву та соняшникову олії з Аргентини, Бразилії, Росії та України.

Імпорт у серпні різко зріс, оскільки кілька суден, спочатку призначених для розвантаження в липні в порту Кандла, зрештою були вивантажені в серпні через перевантаженість порту, повідомив дилер глобального торгового дому, що базується в Нью-Делі.

Побоювання з приводу місцевого виробництва сої та арахісу через суху погоду також спонукають переробників імпортувати більше харчових олій, додав дилер.

Серпень в Індії став найпосушливішим більш ніж за сторіччя: протягом місяця в країні випало на 36% менше опадів, ніж зазвичай.

Позначки:, , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!