Індія впорається з обмеженнями Індонезії щодо експорту пальмової олії

Джерело:  Oilworld
пальмовое масло

Плани Індонезії обмежити експорт пальмової олії навряд чи створять дефіцит на найбільшому споживчому ринку Індії, де запаси зросли до рекордно високого рівня після агресивного імпорту за останні три місяці, заявили представники галузі.

Це різко контрастує з минулим роком, коли раптова зміна експортної політики Джакарти змусила Індію збільшити закупівлі у Малайзії, яка на той час продавала пальмову олію за рекордно високими цінами.

Минулого тижня Індонезія заявила, що призупинить дію деяких дозволів на експорт пальмової олії, щоб забезпечити внутрішні поставки, оскільки ціни на олію зростають напередодні майбутнього ісламського свята Рамадан.

Імпорт харчової олії до Індії у першому кварталі 2022/23 маркетингового року, який розпочався 1 листопада, зріс на 25% порівняно з минулим роком і становив близько 4,5 млн тонн, повідомили дилери.

За їх оцінками, імпорт збільшив запаси до рекордних 3,6 млн. тонн станом на 1 лютого порівняно з 1,83 млн. тонн рік тому.

“Обмеження Індонезії навряд чи створять будь-які проблеми в Індії. Рівні запасів є прийнятними”, – заявив агентству Reuters Аджай Джунджхунвала, президент Асоціації виробників розчинників Індії.

Постачання ріпаку нового врожаю, які, як очікується, будуть на 10-15% вищі за торішній рекордний урожай, наберуть обороти з наступного місяця і збільшать доступність харчової олії, додав він.

Обмеження на експорт з Індонезії, ймовірно, буде знято після місяця Рамадан, який закінчується 21 квітня, повідомив дилер Global Trade House з Мумбаї.

“Цього року там інша гра з м’ячем. Існує достатній запас соняшникової олії, яка минулого року не надходила вільно через російсько-український конфлікт”, – сказав дилер.

Імпорт соняшникової олії до Індії у січні зріс до рекордних 473 тисячі тонн, що майже втричі перевищує середньомісячний обсяг імпорту, оскільки провідні експортери Росія та Україна прагнуть скоротити запаси.

Покупці пальмової олії знову прагнутимуть збільшити закупівлі у Малайзії, другої за величиною експортера у світі, але не такою мірою, як минулого року, повідомив сінгапурський дилер.

Запаси в Малайзії на кінець січня зросли на 3,26% порівняно з попереднім місяцем до 2,27 млн. тонн.

“Індонезійські фермери постраждали минулого року через заборону на експорт. Цього року Індонезія не повністю заборонятиме експорт, але обмежить його лише на кілька тижнів”, – сказав дилер.

Позначки:, , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!