Індія вдвічі наростила експорт ріпакового шроту в 2022/23 ФР

Джерело:  OleoScope
рапсовый шрот

Понад 1,24 млн тонн рапсового шроту було реалізовано з Індії на зовнішні ринки за підсумками перших шести місяців 2022/23 фінансового року (квітень-вересень 2022 р.). Порівняно з аналогічним періодом минулого ФР показники експорту зазначеної продукції зросли більш ніж удвічі – з 605,4 тис. тонн. Такі дані наводять аналітики національної асоціації виробників рослинних олій (Solvent Extractors’ Association of India, SEA).

Як зазначають експерти, Індія є найбільш привабливим постачальником ріпакового шроту до Південної Кореї, В’єтнаму, Таїланду та інших далекосхідних країн, оскільки вартість продукції на базисі FOB India складає $295 за тонну проти $367 за тонну рапсового заводу з відправки з відправи з Гас.

У SEA також додали, що досягти дворазового зростання експорту індійського продукту у звітний період вдалося за рахунок отримання рекордного врожаю ріпаку і, відповідно, збільшення обсягів його переробки на місцевих маслозаводах, що дозволило наростити кількість індійського шроту, призначеного для експорту.

При цьому, за офіційною інформацією експертів SEA, у звітний період було також відвантажено практично 122 тис. тонн соєвого шроту – це на чверть нижче рівня квітня-вересня 2021 р. (161,6 тис. тонн). Аналітики Асоціації стверджують, що експорт продукту з Індії прискориться з листопада ц.р., оскільки на ринку зараз фіксується зниження вартості індійського соєвого шроту до $ 500 за тонну (з найвищого рівня $ 888 за тонну в березні 2022 р.).

Позначки:

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!