Індія в жовтні скоротила імпорт олії до мінімуму за 16 місяців

Джерело:  Oilworld
олії

Імпорт харчової олії до Індії в жовтні впав до найнижчого рівня за 16 місяців, оскільки збільшення запасів спонукало переробників скоротити закупівлі пальмової, соєвої та соняшникової олії, повідомили Reuters шість дилерів.

Скорочення закупівель найбільшим у світі імпортером рослинних олій може призвести до збільшення запасів пальмової олії у ключових виробників Індонезії та Малайзії, що чинитиме тиск на ф’ючерси бенчмарків.

Вони також вплинуть на ф’ючерси на соєву олію в США і ціни на соняшникову олію в Чорноморському регіоні.

Загальний обсяг імпорту харчової олії до Індії в жовтні скоротився до 1 млн. метричних тонн, що на 33% менше, ніж місяць тому, і є найнижчим показником з червня 2022 року, свідчать середні оцінки дилерів.

Імпорт пальмової олії за місяць скоротився на 14% до 715 тисяч тонн, що є найнижчим показником за чотири місяці.

Активні закупівлі збільшили імпорт харчової олії до Індії до 5 мільйонів тонн у період з липня по вересень, але попит був недостатньо високим, щоб покрити імпорт, сказав Раджеш Патель, керуючий партнер трейдера харчової олії та брокера GGN Research.

“Запаси підскочили через збільшення імпорту, що зараз змушує переробників скорочувати свій імпорт”, – сказав він.

Внутрішні запаси олії підскочили до 3,6 млн. тонн до 1 жовтня з 2,6 млн. тонн роком раніше, повідомила торгова організація Solvent Extractors Association of India (SEA), яка, ймовірно, опублікує свої дані щодо імпорту за жовтень до середини листопада.

Імпорт соєвої олії у жовтні скоротився на 63% порівняно з попереднім місяцем до 134 000 тонн, що, за оцінками дилерів, є найнижчим показником із січня 2021 року.

Імпорт олії скоротився на 47% і склав 158 000 тонн, що є найнижчим показником за 7 місяців.

Пропозиція олійних культур літньої сівби, що росте, скорочує потребу в імпорті харчової олії, сказав Сандіп Баджорія, генеральний директор Sunvin Group, брокерської компанії з виробництва рослинної олії.

Індія закуповує пальмову олію переважно в Індонезії, Малайзії та Таїланді, тоді як імпортує соєву та соняшникову олії з Аргентини, Бразилії, Росії та України.

Імпорт харчової олії до Індії в 2022/23 маркетинговому році, який завершився 31 жовтня, підскочив на 17% порівняно з минулим роком і склав рекордні 16,5 млн тонн, завдяки збільшенню закупівель у період з листопада по січень та з липня по вересень, повідомили ділери.

Імпорт пальмової олії за рік підскочив на 24% до рекордних 9,8 млн. тонн, тоді як імпорт соєвої олії знизився на 12% до 3,67 млн. тонн.

Імпорт соняшникової олії зріс на 55% до рекордних 3 млн тонн, оскільки олія вже багато місяців продавалася зі знижкою порівняно із соєвою олією, повідомили дилери.

Позначки:, , , , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!