Індія уповільнює імпорт пальмової олії на тлі зростання цін та негативної маржі

Джерело:  Oilworld
пальмова олія

Індійські покупці скоротили закупівлю пальмової олії для поставок у грудні та січні через зростання цін, а також через те, що переробники стикаються з негативною маржою після збільшення обсягів імпорту в останні кілька місяців, повідомили представники галузі агенції Reuters у четвер.

Скорочення закупівель найбільшим у світі імпортером рослинних олій може призвести до збільшення запасів пальмової олії у ключових виробників Індонезії та Малайзії, що чинитиме тиск на ф’ючерси на бенчмарк, які торгуються поблизу найвищого рівня за останні два місяці.

“Трейдери намагаються ліквідувати запаси, накопичені в портах через агресивний імпорт в останні місяці”, – сказав Рейтер Раджеш Патель, керуючий партнер трейдера харчової олії та брокера GGN Research.

“Наразі немає паритету імпорту. Старі імпортні запаси пропонуються за нижчими цінами порівняно з цінами на нові партії”.

За словами трейдерів, ринкова вартість сирої пальмової олії для грудневих поставок на західне узбережжя без урахування податків на імпорт становить 77 500 рупій за тонну, тоді як уже імпортована олія пропонується за ціною 76 500 рупій.

За даними Асоціації SEA, збільшення імпорту в період з липня по вересень призвело до збільшення запасів олії в Індії до 3,3 млн. тонн на 1 листопада з 2,46 млн. тонн роком раніше.

Покупці стурбовані тим, що недавнє зростання цін може виявитися нестійким, тому вони обережно розміщують нові замовлення на імпорт, сказав Сандіп Баджорія, генеральний директор Sunvin Group, брокерської компанії з виробництва олії.

Уповільнення темпів нових закупівель може призвести до скорочення імпорту в грудні та січні, сказав дилер глобального торгового дому, що базується в Нью-Делі.

За його словами, збільшення поставок місцевої соєвої та бавовняної олії також скоротило потреби в імпорті.

Імпорт пальмової олії до Індії в листопаді, ймовірно, скоротиться до 770 000 тонн з 1,1 млн. тонн роком раніше, сказав Патель з GGN Research.

Імпорт соєвої олії та соняшникової олії в листопаді може скоротитися до 130 000 тонн і 150 000 тонн відповідно, сказав він.

Індія закуповує пальмову олію в основному в Індонезії, Малайзії та Таїланді, а соєву олію та соняшникову олію з Аргентини, Бразилії, Росії та України.

Позначки:, , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!