Індія у вересні скоротила імпорт пальмової та соняшникової олії

Джерело:  OleoScope
соняшникова олія

Індія за підсумками минулого місяця імпортувала близько 1,5 млн тонн рослинних олій – це на 19% нижче рекордного показника серпня ц.р. Про це повідомляє агенція Reuters із посиланням на інформацію учасників ринку. Зазначається, що закупівлі цієї продукції скоротилися на тлі збільшення внутрішніх запасів.

Керуючий партнер GGN Research Раджеш Патель зауважив, що рекордні обсяги олій в Індії сформувалися на тлі активного імпорту в липні та серпні.

«Тому покупці зараз беруть паузу у закупівлях», – додав він.

Так, за оцінками трейдерів, ввезення пальмової олії у вересні знизилося на 26% – до 830 тис. тонн. Імпорт соняшникової олії просів на 15% і склав 310 тис. тонн, у той час як поставки соєвої олії підросли на 2%, до 365 тис. тонн.

За даними національної асоціації SEA (Solvent Extractors’ Association of India), до початку вересня запаси рослинної олії в Індії становили 3,7 млн тонн проти 2,4 млн тонн до аналогічної дати минулого року.

«Імпорт олії може ще більше скоротитися у жовтні, оскільки запасів більш ніж достатньо для задоволення попиту в сезон фестивалів», – заявив Патель.

Основними постачальниками пальмової олії для Індії є Індонезія, Малайзія та Таїланд. Соєва олія переважно закуповується трейдерами з Аргентини та Бразилії. Соняшникова – з України та Росії.

Позначки:, , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!