Індія у травні наростила імпорт пальмової та соняшникової олії

Джерело:  OleoScope
подсолнечное масло

Минулого місяця Індія наростила імпорт пальмової олії понад 12%, до 769 тис. тонн. Цей обсяг є максимальним з початку січня ц.р., повідомили учасники ринку агенції Reuters.

Вони уточнюють, що попит на «пальму» в країні виріс на тлі її конкурентоспроможної вартості: близько $948 за тонну на базисі CIF (вартість, страхування та фрахт) проти $1028 за соєву олію і $1035 за соняшникову олію.

«При цьому імпорт пальмової олії залишиться стабільним навіть у червні. Ймовірно, до країни надійде близько 750 тисяч тонн», – вважає виконавчий директор Sunvin Group Сандіп Баджорія.

Втім, ввезення соняшникової олії в Індію в травні також підросло (на 74%, до 408 тис. тонн), що було пов’язано з перевантаженістю портів, які у квітні не могли прийняти судна із зазначеною продукцією.

Крім того, за інформацією учасників ринку, імпорт соєвої олії у звітний період, навпаки, скоротився – на 16,5%, до 322 тис. тонн.

Основними постачальниками пальмової олії для Індії є Індонезія, Малайзія та Таїланд. Соєва олія переважно закуповується трейдерами з Аргентини та Бразилії. Соняшникова – з України та росії.

Позначки:, , , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!