Індія скоротить імпорт олії в 2023/24 МР

Джерело:  Oilworld
растительные масла

Асоціація виробників олії Індії (IVPA) очікує, що імпорт олії складе 16,2 млн тонн протягом сезону 2023-24 (жовтень-вересень) проти 17,06 млн тонн у 2022-23 роках.

Представляючи доповідь на семінарі UOB Kay Hian Palm Oil Outlook у Куала-Лумпурі, Судхакар Десаї, головний виконавчий директор Emami Agrotech Ltd і президент IVPA сказав, що частка пальмової олії в загальному обсязі імпорту, як очікується, знизиться з 60% у 2022-23. роках до 54%.

Заявивши, що Індія різко скоротила імпорт соєвої олії в січні-березні через відсутність інструменту хеджування, він сказав, що очікується його збільшення у квітні-вересні, оскільки багато гравців спробували зафіксувати негативний форвардний спред між соєвою олією та пальмовою олією. Якщо співвідношення сої та пальмової олії залишатиметься нульовим та довшим, то частка пальмової олії може знизитися до 50%.

За його словами, очікується, що частка м’яких олій у споживанні збільшиться через вузькі спреди. Збої в ланцюжку поставок, такі як проблема з Червоним морем і очікування на хороші врожаї сої та ріпаку в Індії, сповільнили імпорт соєвої олії в останні кілька місяців. Це допомогло цінам на пальмову олію залишатися стійкими.

Десаї оцінив прогноз цін на сиру пальмову олію (CPO) у 900-940 доларів за тонну (c&f) на квітень-червень та у 840-900 доларів за тонну (c&f) на липень-вересень. Він оцінив вартість соєвої олії у 900-960 доларів за тонну (c&f) у квітні-вересні. Що стосується соняшникової олії, то він оцінив її в 890-940 доларів за тонну (c&f) у квітні-червні та 900-950 доларів за тонну (c&f) у липні-вересні.

Позначки:, , , , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!