Індія скоротила імпорт соняшникової олії на 22% у липні

Джерело:  Oilworld
подсолнечное масло

Імпорт пальмової та соєвої олії до Індії в липні різко зріс до найвищого рівня за рік, оскільки ОЕЗи збільшили закупівлі після корекції цін та в очікуванні потенційного підвищення імпортних мит, повідомили у п’ятницю шість дилерів.

Збільшення закупівель пальмової олії найбільшим у світі імпортером рослинних олій допоможе скоротити запаси у провідних виробників Індонезії та Малайзії та підтримає базові ціни.

За оцінками дилерів, імпорт пальмової олії у липні зріс на 39 відсотків порівняно з попереднім місяцем і становив 1,09 млн тонн, що є найвищим показником із серпня 2023 року.

За словами Раджеша Пателя, керуючого партнера трейдера та брокера харчової олії GGN Research, маржа переробки пальмової олії була позитивною у травні та червні, протягом яких більшість покупців розміщували замовлення на липневі поставки.

Імпорт соєвої олії за місяць зріс на 43% до 394 тис. тонн, що є найвищим показником за 13 місяців, повідомили дилери.

За словами Сандіпа Баджорії, генерального директора компанії Sunvin Group, яка займається брокерською діяльністю у сфері рослинної олії, імпорт також отримав підтримку через очікування підвищення мит у бюджеті, що спонукало покупців збільшити обсяги закупівель.

Минулого тижня міністр фінансів Нірмала Сітхараман представила бюджет на 2024-2025 фінансовий рік, хоча вона не внесла жодних змін до структури мит на харчові олії.

Індія закуповує пальмову олію в основному з Індонезії, Малайзії та Таїланду, а соєву та соняшникову олію імпортує з Аргентини, Бразилії, росії та України.

За словами дилерів, імпорт соняшникової олії в липні скоротився на 22 відсотки порівняно з рекордними постачаннями попереднього місяця, і становив 364 тис. тонн.

За оцінками дилерів, різке зростання імпорту пальмової та соєвої олії призвело до збільшення загального обсягу імпорту харчових олій у країну на 21 відсоток до 1,85 мільйона тонн, що є другим за величиною показником за всю історію.

У поточному маркетинговому році Індія в середньому імпортувала 1,2 млн тонн харчової олії.

“Липневі обсяги імпорту могли б стати рекордно високими, але затримки в швартовці в порту Кандла на вісім-десять днів не дозволили їм досягти цього рівня”, – сказав Патель з GGN Research.

Галузева організація SEA ймовірно опублікує свої дані щодо імпорту за липень до середини серпня.

Позначки:, , , , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!