Індія скорочує експорт рицинової олії в 2022 р.

Джерело:  OleoScope
касторка

Індійські трейдери реалізували на зовнішні ринки найменше рицинової (касторової) олії за останні три роки, випливає з даних аналітиків національної асоціації виробників рослинних олій (Solvent Extractors’ Association of India, SEA).

Так, за підсумками 2022 р. експорт продукту становив понад 586 тис. тонн, що приблизно на 103 тис. тонн нижче за рівень 2021 р. і на 72 тис. тонн менше, ніж було в 2020 р.

Крім того, у грудні 2022 р., за попередніми даними SEA, реалізація індійської рицинової олії в усіх напрямках становила 41,8 тис. тонн, у листопаді – майже 47 тис. тонн, у жовтні – 39,8 тис. тонн, у вересні – 34 тис. тонн.

Примітно, що минулого року експорт був усе ж таки вищим за рівень 2019 р., коли показники зафіксували на рівні 546,9 тис. тонн.

Рицинова олія – одна з найцінніших рослинних олій, її добувають шляхом віджиму з насіння рицини – вічнозеленого чагарника, який росте в тропічній і субтропічній зонах. Сьогодні цю олію включають до складу багатьох косметичних продуктів. Основні світові виробники «касторки» – Індія, Китай та Бразилія.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!