Індія прогнозує спекотнішу погоду та ризик для врожаю та експорту

Джерело:  IDK

Індія прогнозує вищі, ніж зазвичай, температури до травня, що загрожує врожаю і збільшує ризик того, що обмеження на експорт зерна в країні збережуться.

Максимальні температури, ймовірно, будуть вищими за норму в більшості частин країни, заявив на онлайн-брифінгу в п’ятницю генеральний директор Метеорологічного департаменту Індії Мрутюнджай Мохапатра. За його словами, протягом тримісячного періоду до травня також спостерігаються дні з вищою, ніж зазвичай, спекою.

Цей прогноз ставить нові завдання перед урядом, який намагається контролювати ціни на продукти харчування перед загальними виборами, обмежуючи постачання пшениці, рису та цукру, а також продаючи зерно з державних резервів на місцевому ринку. Вищі температури можуть завдати шкоди посівам пшениці, які досі добре розвивалися і перебувають у стадії наливу зерна. В цьому році в Індії очікується зростання виробництва на 1,3% до 112 мільйонів тонн.

Це ще один приклад того, як зміна клімату робить Індію вразливою до екстремальних погодних явищ. Частота та інтенсивність повеней, хвиль спеки та посух зростають, і щороку гинуть сотні людей. Збитки врожаю останніми роками змусили країну звернутися до протекціоністських заходів. Місцеві постачання покращали, але ціни на продукти харчування залишаються високими.

Спекотніше літо також може стати перевіркою спроможності уряду забезпечити постачання електроенергії перед виборами в найближчі місяці, коли прем’єр-міністр Нарендра Моді балотуватиметься на третій п’ятирічний термін. Через вищі, ніж зазвичай, температури і хвилі спеки минулого року піковий попит на електроенергію в Індії виріс до рекордного рівня, що чинило тиск на енергосистеми.

За словами Мохапатри, температура в березні може бути вищою за середню у багатьох районах південних, північно-східних, центральних і північно-західних регіонів. За його словами, погодні умови Ель-Ніньо, які можуть принести суху погоду в деякі райони Азії, збережуться протягом сезону бабиного літа.

За даними метеорологічного управління, середні максимальні температури по всій країні в лютому були близькими до норми, за винятком південного регіону, де вони досягли найвищого рівня з 1901 року.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!