Індія представила проєкт для запуску глобальної ініціативи щодо стимулювання споживання та виробництва пшона у світі 

пшоно

Міжнародна ініціатива Міллет з дослідження та підвищення обізнаності (MIIRA) прагне об’єднати дослідницькі організації проса по всьому світу. Це узгоджується з проголошенням ООН 2023 року Міжнародним роком пшона, пропозиція щодо якого була висунута Індією та підтримана 72 країнами, повідомляє  Indianexpress.

У рамках Міжнародного року буде проведено декілька подій і заходів, як-от: конференції, випуск марок і монет тощо – з метою підвищення обізнаності про просо, покращення його виробництва та якості, а також залучення інвестицій. Центр також планує зробити Індію глобальним центром проса.

Згідно з джерелами, MIIRA буде прагнути об’єднати дослідницькі організації проса по всьому світу, а також підтримувати дослідження цих культур. Це важливо, оскільки такі питання, як продовольча безпека та харчування, є одними з ключових пріоритетів у сільськогосподарському секторі під час головування Індії у G20. Індія головувала у G20 1 грудня 2022 року.

Для того щоб ініціатива розпочалася, Індія внесе «початковий капітал», а кожен член G20 пізніше повинен буде зробити внесок. Як повідомили джерела, секретаріат MIIRA буде в Делі, додавши, що, оскільки Індія є основним виробником проса, це забезпечить потік інвестицій від промисловості та дослідницьких організацій країни.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!