Індія планує підштовхнути СОТ до пом’якшення правил субсидування закупівель зерна

Джерело:  Feedlot
зерно

Уряд прем’єр-міністра Нарендри Моді виступить за швидке вирішення питання про субсидії беззастережно і раніше за всіх інших, сказав чиновник журналістам Bloomberg у Нью-Делі на умовах анонімності.

Індія продовжить наполягати на тому, щоб Світова організація торгівлі пом’якшила правила субсидування своєї державної програми закупівель зерна на міністерській зустрічі наступного місяця, сказав чиновник.

Найгустонаселеніша країна у світі закуповує зерно, включаючи пшеницю та рис, у фермерів за заздалегідь визначеними цінами, а потім субсидує їх через державну систему розподілу, щоб нагодувати бідних. Купівля продовольчого зерна за заздалегідь встановленими цінами вважається субсидією для фермерів за правилами СОТ та спотворенням торгівлі розвиненими країнами.

Глобальна продовольча криза, що насувається, надала нової актуальності цим десятирічним дебатам. Уряд прем’єр-міністра Нарендри Моді виступить за швидке вирішення питання про субсидії беззастережно і раніше за всіх інших, сказав чиновник журналістам Bloomberg у Нью-Делі на умовах анонімності.

Розвинені країни зажадали обговорення експортних обмежень, введених Індією, поряд із внутрішньою підтримкою, яку вона пропонує фермерам. Індія скоротила експорт пшениці, рису, цукор і цибулю у спробі охолодити внутрішні ціни на продовольство напередодні цьогорічних виборів, що викликає побоювання з приводу продовольчої безпеки.

Позначки:, , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!