Індія наростила імпорт соняшникової олії в липні на 71%

соняшникова олія

Індія минулого місяця імпортувала рекордні 1,76 млн тонн харчових олій, оскільки покупці нарощували закупівлі, враховуючи невизначеність з відвантаженнями з Чорноморського регіону, напередодні фестивалів, що відбудуться в країні. Про це повідомляє агенція Reuters із посиланням на офіційні дані національної асоціації виробників SEA (Solvent Extractors’ Association of India).

Як зазначають експерти, у звітний період до країни надійшло 1,08 млн тонн пальмової олії (+59% до червня), що є максимальним показником за останні сім місяців.

«Переробники скористалися нижчими цінами для збільшення закупівель. Подальше зростання імпорту допомогло б Малайзії та Індонезії скоротити внутрішні запаси та підтримати малайзійські ф’ючерси на продукт», – пояснили в SEA.

За даними профільної асоціації, ввезення соєвої олії в липні знизилося приблизно на 22% – майже до 342,3 тис. тонн. Імпорт соняшникової олії виріс на 71% – до 327,26 тис. тонн.

«Знижка на сиру пальмову олію порівняно з соєвою олією збільшилася до більш ніж $150 за тонну, що стимулювало переробників активно переходити на «пальму», – повідомив один із учасників ринку. – Така тенденція збережеться найближчими місяцями. Ми очікуємо близько 1 млн. тонн імпорту у вересні».

Основними постачальниками пальмової олії для Індії є Індонезія, Малайзія та Таїланд. Соєва олія переважно закуповується трейдерами з Аргентини та Бразилії. Соняшникова – з України та Росії.

Позначки:, , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!