Індія наростила імпорт соняшникової олії у грудні до максимуму за останні 3 місяці

Джерело:  УкрАгроКонсалт
соняшникова олія

Імпорт пальмової олії в Індію зріс у грудні до найвищого рівня за чотири місяці, оскільки закупівлі різко зросли через конкурентні ціни, повідомили Reuters у середу п’ять дилерів.

Грудневий імпорт пальмової олії в Індію зріс на 1,9% порівняно з попереднім місяцем до 886 000 метричних тонн. Імпорт рафінованої пальмової олії за місяць зріс на 47% до 252 000 тонн.

Маржа переробки сирої пальмової олії була негативною для індійських переробників, тоді як країни-експортери пропонували рафіновану пальмову олію за нижчою ціною, що робило її вигідною для покупці.

Збільшення обсягів закупівель найбільшим у світі імпортером рослинних олій може сприяти зниженню запасів пальмової олії у провідних виробників Індонезії та Малайзії.

Імпорт соняшникової олії в грудні збільшився більш ніж удвічі і склав 263 000 тонн, що є найвищим показником за 3 місяці, повідомили дилери.

Збільшення імпорту пальмової та соняшникової олії збільшило загальний імпорт харчової олії в Індію до 1,3 мільйона метричних тонн, що на 13,3% більше, ніж місяцем раніше, повідомили дилери.

Переробка соняшнику в країнах-лідерах-виробниках Україні та Росії йде повним ходом. Це збільшення пропозиції зробило соняшникову олію висококонкурентоспроможною, майже досягнувши доступності пальмової олії», — сказав Сандіп Баджорія, генеральний директор Sunvin Group.

Імпорт соєвої олії в грудні зріс на 1,4% порівняно з місяцем раніше до 152 000 тонн, але набагато нижче середнього імпорту в 306 000 тонн за останній маркетинговий рік через негативну маржу переробки та вищу премію в порівнянні з конкуруючими оліями, за оцінками дилерів.

Індія купує пальмову олію в основному в Індонезії, Малайзії та Таїланді, тоді як соєву та соняшникову олію імпортує з Аргентини, Бразилії, Росії та України.

Позначки:, , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!