Індія наростила імпорт пальмової олії у березні майже на 30%

Джерело:  OleoScope
пальмовое масло

Індія збільшила імпорт пальмової олії в березні відразу на 28% на тлі більш привабливої вартості продукту по відношенню до соєвої та соняшникової олії. Про це повідомляє агентство Reuters із посиланням на опитування учасників ринку.

«Зростання закупівель пальмової олії Індією допоможе Малайзії знизити внутрішні запаси та підтримати ціни на оптимальному рівні», – вважають трейдери.

За попередніми даними, ввезення «пальми» збільшилося з 586 тис. тонн у лютому до 750 тис. тонн у березні 2023 р.

«Імпорт виріс так як у попередньому місяці «пальма» продавалася зі знижкою до соєвої та соняшникової олії, що змусило низку компаній збільшити закупівлі», – сказав виконавчий директор Sunvin Group Сандіп Баджорія.

У той же час поставки соєвої олії в березні знизилися на 27%, до 259 тис. тонн. Імпорт соняшникової олії зменшився лише на 4%, до 150 тис. тонн, що є найнижчим показником за останні п’ять місяців.

«Імпорт соєвої олії скоротився через зростання цін на тлі посухи в Аргентині», – пояснює керуючий партнер GGN Research Раджеш Патель.

При цьому закупівлі пальмової олії у квітні та травні можуть поступово скоротитися, а ввезення соняшникової, навпаки, вирости, вважає один з учасників ринку, опитаний Reuters.

Основними постачальниками пальмової олії для Індії є Індонезія, Малайзія та Таїланд. Соєва олія переважно закуповується трейдерами з Аргентини та Бразилії. Соняшникова – з України та Росії.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!