Індія може знизити оцінку виробництва пшениці через несезонні зливи, град

колоски

Згідно з урядовими джерелами, оцінки виробництва в Індії на маркетинговий рік 2022-23 (квітень-березень), ймовірно, скоротяться на 1-2 млн тонн із прогнозованого виробництва в 112,2 млн тонн, що є рекордним урожаєм, повідомляє Spglobal.

Однак учасники ринку скептично ставляться до оцінки врожаю пшениці в Індії. Згідно з опитуванням S&P Global за участю 11 аналітиків і трейдерів, урожай пшениці в Індії очікується на рівні 107-108 млн тонн у 2022-23 МР.

Деякі торговельні джерела в Азії навіть бачать зниження виробництва до рівня між 92 млн і 95 млн тонн, що буде близько до виробництва в 2021-2022 МР.

За даними індійського метеорологічного департаменту, у ключових штатах, де вирощують пшеницю – Раджастхані, Мадх’я-Прадеш, Пенджабі та Біхарі – ймовірно, протягом наступних кількох днів знову спостерігатимуться нові зливи та град.

«На цьому етапі проливний дощ і сильні шторми затоплять поля і вразять повністю дозрілу пшеницю, однак масштаби шкоди невідомі», — сказав вчений відділу сільськогосподарської метеорології IMD.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!