Індія досягла великих успіхів у скороченні втрат продовольчого зерна

Індія

Індійська продовольча корпорація (FCI) є головним центральним агентством із забезпечення продовольчої безпеки нації, керуючи ланцюгом постачання пшениці та рису. FCI разом із пов’язаними державними установами закуповує пшеницю та рис і невелику кількість грубого зерна за мінімальними цінами підтримки (MSP) і безпосередньо зараховує гроші на рахунки фермерів. Плата за всю закупівлю надходить від уряду Союзу та формує центральний фонд пулу, повідомляє Thehindubusinessline.

Середня частка пшениці та рису, закуплених FCI за останні 10 років, становила близько 31% та 38% виробництва країни відповідно. А завдяки розширенню закупівель і зобов’язанню уряду перед фермерами щодо безстрокових закупівель пшениці та рису частка зросла до 48,38% для рису в 2020-2021 роках і 40,23% для пшениці в 2021-22 роках. Запас центрального пулу розподіляється між 813 млн бенефіціарів відповідно до Закону про національну продовольчу безпеку (NFSA) по всій країні через більш ніж 500 тисяч магазинів за справедливими цінами.

У той час як продовольче зерно, закуплене державними установами, розподіляється в межах штату для задоволення їхніх потреб, надлишок бере на себе FCI для зберігання та розподілу в дефіцитних штатах через їхні цивільні агентства поставок. У процесі FCI транспортує близько 66% рису, закупленого в 10 надлишкових штатах, і 82% пшениці, закупленого в трьох надлишкових штатах

За останнє десятиліття FCI допоміг зберегти близько 4,7 млн тонн продовольства, поступово зменшуючи свої операційні втрати в ланцюзі постачання центрального пулу запасів пшениці та рису. Ця економія походить від зменшення двох основних джерел операційних втрат — зберігання та транзиту.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!