Індія до 2075 року стане другою за величиною економікою світу

Джерело:  Цензор.НЕТ
Индия центральный банк

Індійська економіка в найближчі пів століття обжене не тільки Японію та Німеччину, а й США, посівши друге місце у світі до 2075 року, поступившись лише Китаю. Як заявляють аналітики Goldman Sachs, нині Індія посідає п’яте місце за обсягом ВВП.

Як зазначається, локомотивами зростання індійської економіки стануть не тільки зростання населення, а й активний розвиток інновацій та технологій, підйом капіталовкладень та збільшення продуктивності праці.

Співвідношення чисельності непрацюючих категорій населення до чисельності людей працездатного віку (так званий “коефіцієнт залежності”) в Індії в найближчі два десятиліття буде одним із найнижчих у регіоні. При цьому Індії потрібно збільшити частку участі населення в робочій силі, особливо це стосується жінок.

“Лише 20% жінок працездатного віку працевлаштовані в Індії”, – йдеться в іншому звіті банку.

Багато в чому це пов’язано з тим, що багато індійських жінок зайняті в індивідуальному виробництві, яке не враховується за формального підрахунку зайнятості.

Індійський ВВП у січні-березні зріс на 6,1% у річному вираженні. За підсумками цього року, як очікується, економіка країни зросте на 7,2%. 

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!