Індійські фермери, які вирощують ріпак, закликають уряд підвищити податок на імпорт пальмової олії

Джерело:  Oilworld

Індійські виробники олійних культур закликали уряд підвищити податок на імпорт пальмової олії, що найбільш широко використовується рослинної олії, щоб допомогти тисячам місцевих фермерів оговтатися від падіння внутрішніх цін на ріпак.

“Ми звернулися до прем’єр-міністра Нарендрі Моді з проханням особисто розглянути питання падіння цін на олійні культури та необхідності підвищення імпортного мита на пальмову олію”, – заявив агентству Рейтер президент національної ради фермерів Кісан Махапанчаят Рампал Джат.

Минулого року Індія скасувала базовий податок на імпорт сирої пальмової олії (CPO), але продовжує стягувати 5% податок, відомий як Cess на сільськогосподарську інфраструктуру та розвиток, на імпорт CPO, повідомляє oilworld.ru з посиланням на Рейтер.

Індія стягує податок на імпорт рафінованої, вибіленої та дезодорованої пальмової олії у розмірі 12,5%.

За словами Джата, уряду також необхідно доручити своїм агентствам закуповувати ріпак за гарантованими цінами, що принесе негайну допомогу фермерам.

Внутрішні ціни на ріпак впали з 4500 рупій (55 доларів США) до 4700 індійських рупій за 100 кг, що нижче за встановлену урядом мінімальну підтримуючу ціну в 5450 рупій за 100 кг.

“Лише минулого року більшість фермерів отримали 8000 рупій за врожай ріпаку, тому падіння цін досить різке”, – сказав Рамешвар Прасад Чоудхарі, виробник ріпаку із західного штату Раджастхан, на частку якого припадає більше половини виробництва ріпаку в Індії.

Зниження цін на олійні культури може змусити деяких фермерів перейти на інші культури, сказав Сандіп Баджорія, генеральний директор розташованої в Мумбаї брокерської та консалтингової компанії з виробництва рослинних олій Sunvin Group.

Імпорт олії в Індію коштує близько 18 мільярдів доларів на рік, і Моді часто закликав фермерів збільшити виробництво олійних культур, щоб скоротити зростаючі витрати Індії на імпорт цього основного продукту.

Асоціація екстрагаторів розчинників Індії, провідна організація з виробництва рослинних олій, оцінила виробництво цьогорічного ріпаку на рівні рекордних 11,5 мільйонів тонн.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!