Індекс цін ФАО на рослинну олію досяг півторарічного максимуму

Джерело:  Delo
олії

Індекс цін на рослинну олію, який обчислює Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (ФАО), зріс на 2,4 відсотка з червня, досягнувши півторарічного максимуму в 135,0 пунктів.

Про це повідомляє Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (FAO).

Це зростання було зумовлене значним попитом на соєву олію з боку сектору біопалива та погіршенням перспектив виробництва соняшникової та ріпакової олії в кількох основних країнах-виробниках.

ФАО також зазначила, що глобальні котирування на пальмову, соєву, соняшникову та ріпакову олії суттєво зросли. При цьому загальний орієнтир світових цін на продовольчі товари в основному не змінився в липні другий місяць поспіль. Зростання міжнародних котирувань рослинних олій, м’ясних продуктів і цукру компенсувало постійне зниження цін на зернові.

Індекс продовольчих цін ФАО, який відстежує щомісячні зміни міжнародних цін на продовольчі товари, у липні становив у середньому 120,8 пункту, що трохи нижче його переглянутого показника в 121,0 за червень. Зараз індекс на 3,1 відсотка нижчий за відповідне значення роком раніше.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!