Імпорт свинини в Україну впав до мінімуму за останні 5 років, ціни на неї зростають

Джерело:  Цензор.НЕТ
свинина

Імпорт свіжої, охолодженої та замороженої свинини у квітні 2023 року склав 424 тонни, що на 16% менше, ніж у березні. У грошовому еквіваленті Україна імпортувала у квітні свинини на $1,03 млн.

У галузевій асоціації “Свинарі України” відзначають, що цей показник став мінімальним, починаючи з 2018 року. Своєю чергою, це дозволило підвищити ціни українським виробникам.

“На противагу попереднім рокам низька імпортна активність створила нетиповий важіль підтримки для внутрішніх цін на ринку свинини, адже сировина з-за кордону поки не створює конкуренції вітчизняній”, – уточнили в асоціації.

Таку тенденцію аналітики пояснюють зростанням цін на свинину в країнах ЄС, яке триває з січня і, хоч і трохи сповільнилося в квітні, але не зупинилося.

“Доступні за цінами товарні позиції для українського ринку вітчизняним імпортерам знаходити складніше”, – зауважили в асоціації.

Зокрема, середня вартість імпортної свинини у квітні зросла до $2,4 за кг порівняно з $1,88 за кг у березні.

Загалом у січні-квітні 2023 року в Україну надійшло 3,58 тис. тонн охолодженого та замороженого м’яса свиней, що у 4,5 рази менше, ніж за аналогічний період 2022 року. 

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!