Імпорт сої Китаєм може досягти рекордних 100 млн тонн у 2022/23 МР

Джерело:  OleoScope
Китай

Китай може імпортувати рекордні 100 млн тонн соєвих бобів в період з жовтня 2022 по вересень 2023 р., випливає з прогнозу аналітиків Міністерства сільського господарства США (USDA). За їх оцінками, в останньому кварталі поточного сільгоспроку (липень-вересень) постачання олійної культури в Піднебесну залишаться на високому рівні, оскільки КНР веде закупівлі культури в Південній Америці за конкурентоспроможними цінами, а також поступово приймає на митниці вантажі з імпортною сировиною, які вже прибули тижнями та/або місяцями раніше.

Загалом, за останні 10 місяців (жовтень-липень 2022/23 МР) Китай імпортував майже 84,5 млн тонн сої.

«Постачання зі США припинилися у квітні, оскільки азійські покупці скористалися високим урожаєм бразильської сої та привабливими цінами. Втім, інші постачальники олійної культури в КНР збільшили відвантаження у цьому напрямі», – говориться у звіті.

Зокрема, програма «соєвий долар» в Аргентині сприяла відновленню обсягів продажу культури в першій половині сезону. Канада і росія також збільшили експорт до Китаю за рахунок нарощування внутрішнього виробництва сої та стабільного рівня переробки.

Крім того, за прогнозами USDA, в 2023/24 МР Китай залишиться найбільшим у світі покупцем сої і придбає в новому сільгоспу 99 млн тонн культури.

«КНР, ймовірно, продовжить імпортувати великі партії з Бразилії та, можливо, невеликі обсяги у Сполучених Штатах. Ціни на новий урожай у США зростають, тоді як перспективи виробництва у Бразилії залишаються оптимістичними», – говориться в матеріалах.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!