Імпорт сої до Китаю з Бразилії у жовтні зріс на 71% порівняно з минулим роком

Джерело:  Oilworld
Китай Бразилия

Імпорт сої до Китаю з Бразилії зріс на 71% у жовтні порівняно з минулим роком, чому сприяло зниження цін після рекордного врожаю у цій південноамериканській країні.

За даними Головного митного управління, минулого місяця Китай імпортував 4,81 мільйона тонн олійних культур із Бразилії.

Очікується, що рекордні постачання бразильської сої очолюватимуть імпорт Китаю в останні три місяці 2023 року, у період, коли зазвичай домінують свіжозібрані соєві боби зі США, заявили трейдери та аналітики на початку листопада.

Жовтневі поставки зі США, другого за величиною постачальника Китаю, скоротилися до 228 264 тонн із 772 787 тонн рік тому.

Закупівлі Китаю в США цього року були значно нижчими за звичайні темпи, але найбільший у світі імпортер сої в останні тижні забронював великі партії вантажів із США у хвилі закупівель.

Шквал угод з імпорту сої збігся з нерівними погодними умовами, які затьмарили початок сезону вирощування сої у Бразилії, найбільшому у світі постачальнику сої.

Загальний обсяг імпорту Китаю у жовтні становив 5.16 мільйонів тонн.

За перші 10 місяців 2023 року Китай імпортував 59,68 млн. тонн бразильської сої, що на 21% більше, ніж за аналогічний період минулого року.

Загальний обсяг імпорту США цього року знизився на 1,8% до 18,78 млн. тонн, як показали дані.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!