Імпорт соняшникової олії до Індії у травні підскочив на 28%

Джерело:  Oilworld
соняшникова олія

Імпорт пальмової олії Індією минулого місяця скоротився до 441 000 тонн, що на 14% менше у порівнянні з 510 094 тоннами у квітні, згідно з середніми оцінками дилерів. Травневий імпорт був найнижчим із лютого 2021 року, додали дилери.

Скорочення закупівель найбільшим у світі імпортером олії може негативно позначитися на цінах на пальмову олію, які вже торгуються поблизу найнижчого рівня за останні 30 місяців.

Індія закуповує пальмову олію в основному в Індонезії, Малайзії – двох найбільших виробниках – та Таїланді, у той час як імпортує соєву та соняшникову олію з Аргентини, Бразилії, Росії та України.

Чутливі до цін азіатські покупці зазвичай покладаються на пальмову олію через низьку вартість та швидкі терміни доставки.

Але за останні кілька місяців харчова олія стала продаватися з премією до соєвої та соняшникової олії, що спонукало покупців перейти на дешевші м’які олії, сказав Сандіп Баджорія, генеральний директор Sunvin Group, брокерської та консалтингової фірми з виробництва олії, повідомляє Рейтер.

У квітні покупці вперше за багато років вирішили відмовитися від великих закупівель пальмової олії для травневих поставок.

За даними Асоціації SEA, середньомісячний імпорт пальмової олії до Індії за перші шість місяців 2022/23 маркетингового року, що розпочався 1 листопада, становив 818 203 тонни, що на 52% більше, ніж роком раніше. Торговий орган, ймовірно, опублікує свої дані щодо імпорту за травень до середини червня.

Імпорт соняшникової олії в Індію у травні підскочив на 28% порівняно з попереднім місяцем до 319,00 тонн, тоді як імпорт соєвої олії зріс на 10% до 290 000 тонн, відповідно до середньої оцінки дилерів.

“Пальмова олія втрачала частку ринку протягом останніх кількох місяців і навряд чи поверне її, якщо не стане конкурентоспроможною, – сказав Раджеш Патель, керуючий партнер GGN Research, трейдер та брокер харчових олій.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!