Імпорт соняшникової олії до Індії у квітні скоротився на 48%

Джерело:  Oilword
подсолнечное масло

Імпорт пальмової олії до Індії у квітні підскочив на 41% порівняно з попереднім місяцем і досяг найвищого рівня за три місяці, оскільки зниження цін спонукало переробників збільшити закупівлі, повідомили агенції Reuters п’ять дилерів.

За оцінками дилерів, імпорт пальмової олії у квітні підскочив до 682 000 тонн.

Пальмова олія стала більш привабливою для покупців завдяки нещодавній корекції цін, яка усунула його надбавку до соєвої та соняшникової олії, сказав Раджеш Патель, керуючий партнер трейдера харчових олій та брокера GGN Research.

Імпорт сирої пальмової олії (CPO) до Індії з постачанням у червні пропонується за ціною близько 920 доларів США за тонну, включаючи вартість, страхування та фрахт (CIF), у той час як соєва та соняшникова олії пропонуються за ціною близько 920 доларів США та 945 доларів США за тонну відповідно.

Місяць тому CPO була майже на 50 доларів США за тонну дорожчою, ніж конкуруючі олії.

Імпорт пальмової олії, ймовірно, зросте приблизно на 700 000 тонн у травні, оскільки покупці перемикаються на пальмову олію за рахунок скорочення імпорту олії, сказав Сандіп Баджорія, генеральний директор Sunvin Group, брокерської компанії з виробництва олії.

Галузева асоціація SEA, ймовірно, опублікує свої дані щодо імпорту за квітень до середини травня.

Імпорт соняшникової олії до Індії у квітні скоротився на 48% порівняно з попереднім місяцем і склав 233 тисячі тонн, оскільки перевантаженість портів призвела до затримки швартування кількох суден, повідомили дилери.

Імпорт соєвої олії зріс на 79% у квітні до 391 000 тонн, що є максимальним показником за 10 місяців через підвищення рентабельності переробки, повідомили дилери.

За їх словами, збільшення імпорту пальмової та соєвої олії призвело до збільшення імпорту харчових олій у країну на 13% до 1,3 млн тонн.

Індія закуповує пальмову олію в основному в Індонезії, Малайзії та Таїланді, тоді як соєва та соняшникова олія імпортується з Аргентини, Бразилії, рф та України.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!