Імпорт соняшникової олії до Індії досягнув 500 тис. тонн

Джерело:  OleoScope
соняшникова олія

Індія закупила рекордні 500 тисяч тонн соняшникової олії з постачанням у червні, оскільки конкуренція між провідними постачальниками Україною та рф зробила її дешевшою, ніж соєва та пальмова олії, повідомляють Reuters два провідних покупця і представник митниці.

Збільшення закупівель соняшникової олії найбільшим у світі імпортером рослинних олій допоможе скоротити запаси соняшникової олії у Чорноморському регіоні та підняти на неї ціни. На Україну та росію припадає понад 70% світових поставок соняшникової олії.

Кілька тижнів тому сира соняшникова олія була доступна в Індії за ціною $940 за тонну, включаючи вартість, страхування та фрахт (CIF), з постачанням у червні, тоді як соєва та пальмова олія пропонувалися за ціною близько $1015 та $950 за тонну відповідно.

Минулого маркетингового року Індія в середньому закуповувала 250 тисяч тонн соняшникової олії щомісяця, переважно з Чорноморського регіону.

Промисловості потрібен час для переробки та розподілу 500 тисяч тонн соняшникової олії, імпортованої у червні, що призведе до скорочення імпорту у липні.

Індія закуповує пальмову олію в основному в Індонезії, Малайзії та Таїланді, а соєву олію імпортує з Аргентини, Бразилії та США.

Позначки:, , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!