Імпорт рослинних олій до Індії у вересні різко зріс

Джерело:  Oilworld
масла

Імпорт пальмової олії до Індії підскочив у вересні до найвищого рівня за рік завдяки високому попиту на тропічну олію напередодні фестивального сезону та низькій ціні порівняно з конкуруючими оліями, повідомили Рейтер у вівторок шість дилерів.

Збільшення обсягів закупівель може допомогти провідному виробнику Індонезії скоротити запаси, що ростуть, і підтримати базові ціни на пальмову олію в Малайзії, які впали майже вдвічі в порівнянні з рекордними максимумами цього року.

Вересневий імпорт підскочив на 21% порівняно з місяцем раніше до 1,2 млн. тонн, що є найвищим показником з вересня минулого року, показала середня оцінка шести дилерів з торгових компаній.

«Пальмова олія була набагато дешевшою, ніж інші харчові олії», — сказав Раджеш Патель, керуючий партнер GGN Research. «Для олійних переробників було природним збільшити закупівлі».

За словами дилерів, пальмова олія майже на 300 доларів дешевша за конкуруючу соєву олію при поставках у вересні, оскільки Індонезія намагалася скоротити свої запаси.

Навіть у жовтні імпорт пальмової олії до Індії залишатиметься стійким, на рівні близько мільйона тонн, оскільки зберігаються різкі знижки на нього, а фестивалі мають високий попит, заявив дилер з Мумбаї.

За словами дилерів, сира пальмова олія пропонується за ціною 855 доларів за тонну, включаючи вартість, страхування та фрахт (CIF) в Індії для відвантажень у жовтні, порівняно з 1207 доларами за сиру соєву олію.

Індійська асоціація SEA, що базується в Мумбаї, ймовірно, опублікує свої дані щодо імпорту за вересень у середині жовтня.

За словами дилерів, імпорт соєвої олії у вересні зріс на 10% порівняно з попереднім місяцем до 270 000 тонн, тоді як імпорт олії підскочив на 22% до 165 000 тонн.

Імпорт соняшникової олії зростав, оскільки його премія порівняно з конкурентною соєвою олією скоротилася після того, як із серпня відновилися постачання від провідного експортера України через коридор за посередництвом ООН, сказав Сандіп Баджорія, виконавчий директор провідного брокера Sunvin Group.

Індія закуповує пальмову олію переважно в Індонезії, Малайзії та Таїланді, а соєву та соняшникову олію імпортує з Аргентини, Бразилії, Росії та України.

Також, Індія знизила базові ставки на сире і рафіновану пальмову олію, пальмовий олеїн, а також на сиру соєву олію.

Ціна на сиру пальмову олію була знижена з $996 до $937 за тонну, на рафіновану – з $1019 до $982 за тонну, на пальмовий олеїн – з $1035 до $998 за тонну, на соєву олію – з $1362 до $1257 за тонну.

Позначки:, , , , , , , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!