Імпорт рослинних олій до Індії коштував рекордних 15,7 млрд доларів

UkrAgroConsult

Витрати Індії на імпорт рослинних олій зросли на 63% у 2020/21 році порівняно з минулим роком до рекордних 1,17 трильйона рупій (15,71 мільярда доларів), оскільки закордонні ціни на харчові олії різко зросли, повідомляє УкрАгроКонсалт з посиланням на Zawya.

Країна Південної Азії є найбільшим у світі імпортером харчових олій, і вищі закупівлі пальмової олії, зокрема, можуть підтримати еталонний малайзійський ф’ючерс на FCPOc3, який зараз торгується майже на рекордно високому рівні.

У натуральному вираженні імпорт склав 13,53 мільйона тонн у 2020/21 маркетинговому році, який закінчився 31 жовтня, був трохи вищим, ніж 13,52 мільйона тонн рік тому, повідомила Асоціація виробників олій Індії (SEA).

Імпорт пальмової олії до Індії цього року підскочив на 15,2% порівняно з минулим роком до 8,32 мільйона тонн після того, як уряд ухвалив рішення знизити імпортне мито та дозволити постачання рафінованої пальмової олії, йдеться у заяві торгової організації Індії.

Щоб знизити внутрішні ціни на харчові олії, Нью-Делі тричі знизив податки на імпорт харчових олій за останні шість місяців.

Імпорт соєвої олії в Індію впав на 15% до 2,87 млн. тонн у 2020/21 році, тоді як закупівлі соняшникової олії впали на чверть до 1,9 млн. тонн, додали в торговому органі.

Індія купує пальмову олію в Індонезії та Малайзії, при цьому соєва олія імпортується в основному з Аргентини та Бразилії. Вона закуповує соняшникову олію в Росії та Україні.

Імпорт рослинної олії може трохи скоротитися в новому маркетинговому році, який розпочався 1 листопада, оскільки внутрішні поставки олійних культур, таких як соя, арахіс та ріпак, зростатимуть, сказав Б.В. Мехта, виконавчий директор SEA.

«Падіння попиту також відбувається через рекордні ціни», – сказав Мехта агенту Рейтерс.

За його словами, імпорт пальмової олії до Індії може скоротитися в 2021/22 році через різке зростання її цін в останні місяці, що звільнить місце для соєвої та соняшникової олії.

Детальна інформація по експорту олійних культур і продуктів їх переробки, балансам попиту і пропозиції, ціновим тенденціям, стану посівів та ходу збиральної / посівної кампанії в країнах Чорноморського регіону, доступна на онлайн платформі AgriSupp від УкрАгроКонсалт.

AgriSupp – це новий онлайн-інструмент, який об’єднує швидкий доступ до щоденної оперативної ринкової інформації про ринки країн Причорномор’я, звітів, з історичними даними, а також інструменти обробки та завантаження даних.

Використовуйте аналітичні дані і підвищіть свою ефективність уже зараз!

Зареєструйтеся та отримайте розширений демо-доступ на 7 днів:

http://agrisupp.com/ru/register/1

 

УкрАгроКонсалт

Позначки:, , , , , , , , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!