Імпорт пальмової олії до Індії в лютому впав до 9-місячного мінімуму через конкуренцію зі олією

Джерело:  Oilworld
подсолнечное масло

Імпорт пальмової олії до Індії в лютому впав до найнижчого рівня за дев’ять місяців, оскільки вищі ціни спонукали покупців скоротити закупівлі тропічної олії на користь соняшникової олії, що конкурує, повідомила в середу провідна торгова організація.

Скорочення закупівель Індії, найбільшого у світі імпортера рослинних олій, може обмежити зростання еталонних малазійських ф’ючерсів на пальмову олію, але допоможе скоротити запаси соняшникової олії у Чорноморському регіоні.

Імпорт пальмової олії у лютому впав приблизно на 36% порівняно з попереднім місяцем до 497 824 метричних тонн, що є найнижчим показником із травня 2023 року, йдеться у заяві Індійської асоціації SEA зі штаб-квартирою в Мумбаї.

«Доступність пальмової олії для задоволення потреб у харчовій олії знизилася, оскільки два основні виробники, Малайзія та Індонезія, перенаправляють її на виробництво біодизельного палива. Це може призвести до зростання цін цього року», – заявили у SEA.

З іншого боку, імпорт соняшникової олії в лютому підскочив приблизно на 35% до 297 092 тонн через зниження цін, а постачання, що очікувалося спочатку в січні, прибули в лютому через затримки, викликані нападами хуситів на судноплавні шляхи Червоного моря. у повідомленні.

Однак імпорт соєвої олії в лютому впав на 8% порівняно з місяцем раніше, до 172 936 тонн, і був набагато нижчим від середньомісячного імпорту в 306 000 тонн у маркетинговому році, що завершився 31 жовтня.

Це у поєднанні з падінням імпорту пальмової олії призвело до зниження загального імпорту харчової олії до Індії в лютому до найнижчого рівня майже за два роки – 0,97 мільйона тонн, повідомило SEA.

Запаси олії в Індії 1 березня впали на 10% порівняно з місяцем раніше до 2,38 млн тонн, найнижчого рівня за 18 місяців, через зниження імпорту в останні кілька місяців, показали дані SEA.

“Оскільки маслопереробні заводи відновлюють запаси і покращують рентабельність, ми можемо побачити зростання імпорту в березні”, – сказав дилер глобального торгового дому, що базується в Нью-Делі, повідомляє Рейтер.

Позначки:, , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!