Імпорт пальмової олії до Індії у вересні підскочив до найвищого рівня за рік

Джерело:  Oilworld
пальмовое масло

Імпорт пальмової олії до Індії у вересні підскочив до найвищого рівня за рік, чому сприяв високий попит напередодні пікового фестивального сезону, повідомив у четвер провідний торговий орган.

Вищі закупівлі найбільшим у світі імпортером олії можуть допомогти провідному виробнику Індонезії скоротити запаси і підтримати базові ціни в Малайзії, які майже вдвічі знизилися з рекордних максимумів цього року.

Вересневий імпорт підскочив на 18% порівняно з місяцем тому до 1,17 млн. тонн, що є найвищим показником з вересня минулого року, йдеться у заяві Асоціації екстракторів розчинників Індії, торговельного органу, що базується у Мумбаї.

“Знижка на пальмову олію до соєвої олії зростає і робить її дуже привабливою для індійських нафтопереробних заводів для задоволення попиту на фестивальний сезон”, – сказав дилер з Мумбаї з глобальною торговою фірмою.

Індія відсвяткувала індуїстський фестиваль Дуссехра минулого тижня, а інші ключові фестивалі, такі як Дівалі, фестиваль вогнів, і Дхантера, наближаються цього місяця, коли попит на олію зазвичай зростає.

Пальмова олія була більш ніж на 400 доларів за тонну дешевша, ніж конкуруюча соєва олія для листопадових поставок, оскільки Індонезія прагнула скоротити свої запаси.

Світові закупівлі пальмової олії зростають у грудневому кварталі, оскільки покупці користуються її знижкою, що розширюється, щоб конкурувати з соєвою олією, що має заманити чутливих до ціни споживачів і збільшити використання біопалива, заявили на цьому тижні високопоставлені представники галузі.

Імпорт соєвої олії у вересні зріс на 7% порівняно з місяцем раніше до 261 815 тонн, тоді як імпорт олії підскочив на 18% до 159 810 тонн, йдеться в повідомленні SEA.

Імпорт соняшникової олії цього місяця зріс, оскільки постачання від провідного постачальника України відновилося після розриву майже чотири місяці, а ціни впали, повідомили дилери.

Індія купує пальмову олію в основному з Індонезії, Малайзії та Таїланду, у той час як вона імпортує соєву та соняшникову олію з Аргентини, Бразилії, Росії та України.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!