Імпорт пальмової олії до Індії у червні зросте на 46% порівняно з місяцем раніше

Джерело:  Oilword
пальмовое масло

Імпорт пальмової олії до Індії у червні зросте на 46% порівняно з місяцем раніше до найвищого рівня за три місяці, оскільки покупці скористалися падінням цін до найнижчого рівня за 28 місяців, щоб збільшити закупівлі, повідомили Reuters дилери.

Відновлення обсягів закупівель з боку найбільшого у світі імпортера рослинної олії надасть підтримку ф’ючерсам на малайзійську пальмову олію та допоможе провідним виробникам Індонезії та Малайзії скоротити запаси.

Імпорт пальмової олії до Індії зріс до 640 000 тонн у червні порівняно з 439 173 тоннами у травні, згідно з середніми оцінками дилерів.

Імпорт у травні був найнижчим з лютого 2021 року, оскільки в останні кілька місяців тропічна олія почала торгуватися з премією до соєвої та соняшникової олії, що спонукало покупців перейти на дешевші м’які олії.

Нещодавня корекція цін знову зробила пальмову олію конкурентоспроможною і спонукала покупців збільшити закупівлі для червневих поставок, сказав Раджеш Патель, керуючий партнер GGN Research, трейдера та брокера з харчових олій.

Чутливі до ціни азіатські покупці зазвичай покладаються на пальмову олію через низьку вартість та швидку доставку.

За словами дилерів, імпорт соєвої олії до Індії у червні зросте на 40% порівняно з попереднім місяцем до 445 тисяч тонн.

Покупці збільшили закупівлі соєвої олії в травні для поставок у червні, оскільки тоді пальмова олія продавалася з премією, сказав Сандіп Баджорія, генеральний директор Sunvin Group, брокерської та консалтингової фірми з рослинних олій.

Очікується, що імпорт олії до країни в червні скоротиться на 19% порівняно з попереднім місяцем до 240 000 тонн, повідомили дилери.

Індія закуповує пальмову олію переважно в Індонезії, Малайзії та Таїланді, а соєву та соняшникову олію імпортує з Аргентини, Бразилії, Росії та України.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!