Імпорт пальмової олії до Індії перевищує 1 млн тонн другий місяць поспіль

Джерело:  Oilworld
пальмова олія

Імпорт харчової олії до Індії у серпні зріс на 5,5%, до рекордних 1,85 млн тонн, оскільки підприємства другий місяць поспіль закупили понад 1 млн тонн пальмової олії для створення запасів до майбутніх фестивалів, повідомила провідна торгова організація.

Збільшення закупівель найбільшим у світі імпортером рослинних олій може сприяти зниженню запасів пальмової олії в Індонезії та Малайзії та підтримати ф’ючерси на базові продукти. Купівля допомогла зміцнити ф’ючерси на соєву олію та може скоротити запаси у країнах Причорномор’я, які виробляють соняшникову олію.

Середньомісячний імпорт харчової олії Індією у 2021/22 маркетинговому році становив 1,17 млн тонн, повідомила Асоціація виробників (SEA). У липні Індія імпортувала 1,76 млн. тонн, що також стало рекордним показником.

Імпорт пальмової олії у серпні зріс приблизно на 3,9% порівняно з попереднім місяцем до 1,13 млн метричних тонн, що є найвищим показником за дев’ять місяців та відповідає оцінці дилерів, йдеться у заяві SEA.

Імпорт соєвої олії зріс приблизно на 4,6% до 357 890 тонн, а олії – на 11,8% до 365 870 тонн, що є найвищим показником за сім місяців.

Індія закуповує пальмову олію переважно в Індонезії, Малайзії та Таїланді, тоді як імпортує соєву та соняшникову олії з Аргентини, Бразилії, Росії та України.

Рекордний імпорт призвів до збільшення загальних запасів у різних портах Індії до рекордних 1,46 млн. тонн на 1 вересня порівняно з 949 000 тонн на 1 серпня і 611 000 тонн на рік раніше, повідомляє SEA.

За словами дилерів, різке зростання імпорту в серпні було результатом перевантаженості портів, що призвело до затримки розвантаження кількох суден, спочатку запланованих на липень у порту Кандла.

Індія може імпортувати рекордні 16-16,5 млн тонн харчових олій у 2022/23 маркетинговому році, що закінчується 31 жовтня, додали в SEA.

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!