Імпорт Китаєм соєвих бобів з Бразилії ще більше впав у квітні

соя

Згідно з даними в суботу, імпорт Китаєм сої з Бразилії впав на 16% у квітні порівняно з тим же місяцем рік тому, утримуючи поставки з південноамериканської країни значно нижче рівня минулого року після затримок збору врожаю, повідомляє Reuters.

Найбільший у світі покупець соєвих бобів імпортував 5,3 млн тонн олійної культури з Бразилії, свого найбільшого постачальника, проти 6,3 млн тонн роком раніше, свідчать дані Головного митного управління.

Китайські покупці скористалися цьогорічним рекордним урожаєм сої в Бразилії та низькими цінами, щоб збільшити закупівлі на початку цього року.

Поки цього року імпорт із Бразилії залишається на 28% менше, ніж рік тому, з 9,21 млн тонн за перші чотири місяці порівняно з 12,7 мільйона тонн за той самий період 2022 року.

Імпорт зі Сполучених Штатів продовжує збільшуватися, зростання відбулося на 11% у квітні порівняно з роком раніше до 1,82 млн тонн. Цього року поставки в США становлять 18,24 млн тонн у порівнянні з 15 млн тонн минулого року.

Для кукурудзи надходження зі Сполучених Штатів впали до 53 099 тонн, порівняно з 1,51 млн тонн рік тому. Загальний імпорт кукурудзи в Китай у квітні скоротився на 55% порівняно з минулим роком до 1 мільйона тонн, при цьому Україна є домінуючим постачальником.

 

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!