Імпорт американської сої до Китаю прискорився у травні, збільшившись на 156% порівняно з роком раніше

Джерело:  Oilworld
США Китай

Імпорт сої до Китаю зі США прискорився у травні, збільшившись на 156% порівняно з роком раніше, як показали дані у четвер, в той час як постачання з Бразилії скоротилися вперше цього року через повені в цій південноамериканській країні.

Найбільший у світі покупець сої імпортував 1,27 мільйона тонн олійних культур із США минулого місяця порівняно з 494 103 тоннами того ж місяця роком раніше, згідно з даними Головного митного управління.

Це все ще набагато менше, ніж імпорт із Бразилії (8,8 млн. тонн), що становить більшу частину з 10,22 млн. тонн соєвих бобів, імпортованих Китаєм у травні, повідомляє oilworld.ru з посиланням на Рейтер.

Продажі американської сої до Китаю цього року були млявими, оскільки трейдери скористалися дешевшою та ряснішою бразильською соєю.

Проте кількість прибулих у травні з Бразилії впала на 19% порівняно з роком раніше.

Сезон збирання врожаю сої в Бразилії, який розпочався приблизно в березні, майже завершився, повідомило минулого тижня національне агентство з рослинництва цієї країни.

Агентство трохи знизило прогноз виробництва сої у Бразилії після того, як безпрецедентний дощ у південній частині країни пошкодив частину врожаю.

Ціни на сою знизилися з 6-тижневого максимуму, але проблеми з урожаєм у Бразилії обмежують падіння

За січень-травень постачання з Бразилії склали 24,71 млн. тонн, що на 23% більше, ніж за аналогічний період минулого року.

Загальний обсяг постачань із США за перші п’ять місяців року становив 10,85 млн тонн, що на 34% менше, ніж попереднього року, свідчать дані. Китай імпортував 212492 тонни соєвих бобів з Аргентини за п’ятимісячний період, хоча дані показали відсутність поставок у травні.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!