ІМК зібрала соняшник: урожайність на рівні рекордних років

Джерело:  AgroPortal.ua
жнива

Компанія ІМК з площі 19,2 тис. га зібрала понад 65 тис. т насіння соняшнику, урожайність склала близько 3,4 т/га (-3% порівняно з 2021 р.).

Як говориться у повідомленні ІМК, зважаючи на складні воєнні умови, в яких проходив цей сезон, отримана врожайність соняшнику є хорошим результатом — на рівні з попередніми рекордними роками.

«Несприятливі погодні умови призвели до запізнілого старту як посіву, так і обмолоту соняшнику цьогоріч. Результатом стало незначне зниження врожайності у порівнянні з попередніми роками. Проте отриманим урожаєм ми дуже задоволені. Адже ще напередодні весняної посівної кампанії соняшнику частина наших земель перебувала в зоні активних бойових дій. Зрештою, завдяки звитязі ЗСУ, а також самовідданій праці команди ІМК, нам усе вдалося», — підсумував операційний директор ІМК Олександр Вержиховський.

Для довідки: ІМК є інтегрованою сільськогосподарською компанією в Україні. Напрями діяльності: виробництво сільськогосподарських культур (кукурудза, пшениця, соняшник); зберігання сільськогосподарських культур; виробництво молока. ІМК обробляє 120 тис. га землі, розташованих в Полтавській, Чернігівській та Сумській областях України. Компанія була заснована 2007 року. У 2021 році IMК отримала чистий прибуток в розмірі $78,7 млн і EBITDA $110,3 млн. ІМК є однією з 10-ти найбільших аграрних компаній в Україні. У травні 2011 року відбулося розміщення акцій ІМК на Варшавській фондовій біржі.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!