ІМК посіяла на 80% більше озимої пшениці

Джерело:  AgroPortal.ua
сев

Компанія ІМК цьогоріч посіяла озиму пшеницю на площі майже 33 тис. га — це на 80% більше за традиційну площу під озиминою в попередні роки.

Про це говориться у повідомленні холдингу.

Як зазначається, війна змусила ІМК переглянути структуру посівів у 2022 році. Площі під кукурудзою були зменшені на користь озимої пшениці, оскільки кукурудза вимагає більших витрат газу та електроенергії на сушіння зерна. Також озимою пшеницею восени 2022 року були засіяні площі, на яких не проводилась весняна посівна кампанія через необхідність їх розмінування і обстеження на наявність залишків снарядів.

«Осіння посівна кампанія цьогоріч видалась надзвичайно складною. Крім того, що наша компанія кардинально збільшила площі під посів пшениці, так ще й погодні умови другої половини вересня – першої половини жовтня не давали змоги здійснювати посів. Тому, незважаючи на ранній старт посіву озимини наприкінці серпня, завершувати посівну нам довелось наприкінці жовтня. Тим не менш, маємо позитивні очікування, адже достатня кількість вологи в ґрунті разом із помірно теплою погодою дають змогу сподіватись на хороший розвиток як ранніх, так і пізніх посівів озимини під урожай 2023 року», — зазначає операційний директор ІМК Олександр Вержиховський.

Також повідомляється, що зі збільшенням площі під озимою пшеницею ІМК пов’язує і позитивні очікування. По-перше, це внесок ІМК у продовольчу безпеку України. По-друге, загалом в Україні у 2022 році площі посіву озимої пшениці суттєво зменшились, що потенційно негативно вплине на пропозицію пшениці на світовому ринку і призведе до зростання цін на неї.

Для довідки: ІМК є інтегрованою сільськогосподарською компанією в Україні. Напрями діяльності: виробництво сільськогосподарських культур (кукурудза, пшениця, соняшник); зберігання сільськогосподарських культур; виробництво молока. ІМК обробляє 120 тис. га землі, розташованих в Полтавській, Чернігівській та Сумській областях України. Компанія була заснована 2007 року. У 2021 році IMК отримала чистий прибуток в розмірі $78,7 млн і EBITDA $110,3 млн. ІМК є однією з 10-ти найбільших аграрних компаній в Україні. У травні 2011 року відбулося розміщення акцій ІМК на Варшавській фондовій біржі.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!