IGC змінив прогноз щодо обсягу світової торгівлі пшеничним борошном у бік збільшення

Джерело:  sfera.fm

Міжнародна рада з зерна (IGC) збільшила свій прогноз світової торгівлі пшеничним борошном на 2023-24 роки на 400 тис. тонн, до 14,5 млн т, в основному через покращені прогнози експорту для Росії та Туреччини.

Переглянутий прогноз означатиме дещо більший обсяг торгівлі порівняно з попереднім роком, але він все одно буде нижчим за середній показник за п’ять років у 14,9 млн тонн і значно нижчим за рекордний показник у 17,6 млн тонн у 2016-17 роках. IGC заявила, що прогнозоване зростання в річному обчисленні частково зумовлене більш активною регіональною торгівлею в Південній Америці, яка оцінюється в 1,1 млн. тонн, що на 200 тис. тонн більше, ніж у попередньому році.

«Постачання зерна та борошна з Аргентини до сусідніх країн, як очікується, відновиться на тлі потенційно вищого врожаю всередині країни», — йдеться у повідомленні IGC.

Очікується, що імпорт з країн Африки на південь від Сахари також збільшиться на 200 тис. т до 2 млн т, при цьому очікується збільшення поставок, що надходять у Судан і Сомалі, «оскільки наявні дані про торгівлю показують більші, ніж очікувалося, постачання з Туреччини. у перші два місяці сезону».

За прогнозами Ради, через зусилля з розвитку місцевих борошномельних виробництв в Афганістані та Узбекистані, які постійно входять до найбільших імпортерів пшеничного борошна, постачання в Далекосхідну Азію та СНД скорочуватимуться з року в рік.

За даними IGC, постачання борошна іншому великому імпортеру, Іраку, скоротяться на 400 тис. т у річному показнику до 1,7 млн т, при цьому високий внутрішній урожай, ймовірно, покриє потреби в імпорті. Більшість іракського борошна надходитиме з Туреччини та Росії, повідомили у Раді.

Позначки:

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!