IGC підвищив прогноз урожаю зерна на 5 млн тонн

IGC

Прогнозується, що загальний обсяг виробництва зернових (пшениці та фуражного зерна) у 2023/24 році складе 2 297 млн тонн, що на 5 млн більше м/м (порівняно з попереднім місяцем), оскільки поліпшені показники по кукурудзі та сорго, пов’язані головним чином зі збільшенням посівних площ у США. Споживання оцінюється в 2 306 млн т, як і раніше, і з урахуванням трохи меншого обсягу перехідних запасів прогнозовані запаси на кінець року (сукупні за відповідні місцеві маркетингові роки) збільшаться на 4 млн до 581 млн тонн. Прогноз щодо світової торгівлі залишається стабільним у місячному вирахуванні та становить 408 млн.

Очікування Ради щодо пропозиції та попиту на сою у 2022/23 році практично не змінилися порівняно з червнем. Прогноз світового виробництва на 2023/24 рік скорочено на 2 млн тонн, головним чином через знижений показник для США, що відповідає трохи нижчим прогнозам щодо споживання та запасів, хоча й те й інше має значно зрости в річному обчисленні. Частково відображаючи перспективи скорочення експортних можливостей США, торговельні очікування трохи знизилися – до 170 млн. тонн (+2 млн. тонн).

Прогноз Ради щодо попиту та пропозиції рису на 2022/23 рік не змінився порівняно з попереднім роком, при цьому запаси скорочуватимуться у зв’язку з падінням у Китаї та ключових експортерах. Враховуючи покращені прогнози щодо Індії, Таїланду та США, світове виробництво в 2023/24 мг прогнозується вище м/м, досягнувши піку в 527 млн т (+2%). Оскільки споживання в цілому залишається стабільним м/м, запаси збільшилися на 1 млн. тонн, до 172 млн., незначно збільшившись у річному обчисленні. Прогноз з торгівлі зберігається на рівні близько 55 млн. тонн (+1%).

Завдяки зростанню за всіма складовими товарами, за винятком кукурудзи, індекс зернових та олійних культур IGC (GOI) зріс на 4% м/м.

Позначки:, , , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!