Хорватія пропонує свої порти для українського експорту

Джерело:  USM

Посольство України в Хорватії пропонує українським експортерам залишати заявки для використання можливостей портів Рієка та Задар в Адріатичному морі.

«Посольство України в Республіці Хорватія готове надати підтримку у налагодженні комунікації та співпраці з портовими адміністраціями, карго перевізниками та експедиторськими компаніями, у разі зацікавленості українських трейдерів та виробників у використанні можливостей портів Рієка та Задар»‎,— повідомляється на сайті філії «Центру транспортної логістики Укрзалізниці».

Звернення можна залишати через міжнародну платформу МЗС «Назовні». Це сервіс, який працює з українськими експортерами.

Раніше держсекретар МЗС Хорватії Андрія Метелко Згомбіч заявляла, що порти Хорватії на узбережжі Адріатичного моря можуть забезпечити альтернативний маршрут для транспортування зерна з України. Посадовиця брала участь у засіданні Ради ЄС із загальних питань, на якому обговорювалася продовольча безпека та енергетика.

«Під час обговорення я звернула увагу на те, що хорватські порти на Адріатиці доступні та можуть бути ефективним і коротким шляхом до Північної Африки», — сказала вона.

Нагадаємо, сербська експедиторська компанія Panšped готова сприяти українським експортерам в налагодженні логістичного маршруту транспортування продукції з України до морського порту Бар у Чорногорії.

Позначки:, , , , , , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!