Хороший стан посівів пшениці відзначають по всьому Казахстану

У регіонах Казахстану проаналізовано поля із посівами ярих, а також озимих зернових культур. За офіційними даними, як у південних регіонах країни, так і північних стан рослин оцінюються як хороший і відмінний.

За даними Казгідромет, які представлені в черговому огляді за початок червня, на півночі Казахстану – в основних зерносівних регіонах, таких як Костанайська, Акмолинська, Північно-Казахстанська області, а також у Павлодарській, на даний час ще триває завершення сівби. Ті поля, що були посіяні, «показують» фазу «проростання зерна» – «3-й лист». Стан посівів оцінюється як добрий і відмінний.

У південних регіонах – Жамбилській та Туркестанській областях, – уже йде колошение. Стан ярих зернових переважно хороший.

У Західно-Казахстанській області посіви у фазі кущіння. Стан культур добрий.

У центральних регіонах Казахстану ще триває, або тільки завершилася сівба. Стан вже «готових» посівів ярих зернових добрий.

У Східно-Казахстанській області спостерігаються фази «сходи» – «3-й лист», «кущіння». Стан рослин оцінюється як добрий і відмінний.

Якщо говорити про озиму пшеницю, то на півдні країни вона вступила у фази колосіння та воскової стиглості. Стан озимої добрий і відмінний.

Стан сої, рису, бавовнику, що сіють у теплій Туркестанській області, а також буряків у області Жетису, стан рослин відмінний.

Кукурудза теж «поводиться» переважно добре. Як і соняшник у Абайській, Східно-Казахстанській та Павлодарській областях.

У Північно-Казахстанській області на посівах олійного льону спостерігаються сходи.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!