Хмельниччина завершила жнива 2023 року

Джерело:  Всім
жнива

Днями у Хмельницькій області завершили збір сільськогосподарських культур урожаю 2023 року. Всього цьогоріч зерном було засіяно 516,3 тисячі гектарів земель. Валовий збір зерна складає 4 020 тисяч тонн. Це п’ятий показник в державі при урожайності 77,8 центнерів з гектара. По цьому показнику Хмельниччина має найвищий результат в Україніінформують в ОВА.

Майже половину питомої ваги всього зібраного зерна становить кукурудза. Її зібрали з площі 190 тисяч гектарів. Валовий збір цієї культури складає майже 2 мільйони тонн при середній урожайності 105 центнерів з гектара. А це також є найвищим показником урожайності в державі.

Також аграрії завершили збирати пізні технічні культури. З них:

Цьогоріч заготовили 1,5 мільйона тонн картоплі та овочевих культур. Самозабезпечення населення області та переміщених осіб у цих видах продукції становить понад 300 відсотків.

Цукрові буряки викопали на всіх площах. Всього накопали 1,5 мільйонів тонн при урожайності 515 центнерів з гектара. В сезон цукроваріння на території області працює 5 цукрових заводів. Вони вже виробили близько 115 тисяч тонн цукру. А для споживання мешканцям області, за даними ОВА, необхідно 90 тисяч тонн. На даний час цукросировину вивозять та кагатують для подальшої переробки. Всього  планують виробити близько 180 тисяч тонн цукру.

На сьогоднішній день озимі знаходяться в доброму та задовільному стані, додають в адміністрації.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!