Гутерріш про відновлення “зернової угоди”: Я не перестану намагатися досягти цього

Джерело:  Цензор.НЕТ
Антоніу Гутерріш

Світ конче потребує українського продовольства, а також “російських продуктів й добрив”, тому ООН робитиме усе можливе для відновлення “зернової угоди”. Про це заявив Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш заявив під час виступу на Генеральній Асамблеї ООН.

“Навіть коли йдуть бої, ми мусимо шукати усі шляхи, аби полегшити страждання цивільних в Україні та поза її межами. Чорноморська зернова ініціатива була одним із таких шляхів. Світ конче потребує українського продовольства, а також російських продуктів й добрив, аби стабілізувати ринки й гарантувати продовольчу безпеку. Я не перестану намагатися досягти цього”, – наголосив Гутерріш.

Він зазначив, що російська незаконна війна проти України “розпочала страхітливий ланцюг подій”. “Зруйновані життя, права людини порушені, родини роз’єднані, діти травмовані, мрії та сподівання розбиті”, – зазначив він.

Гутерріш додав, що російська агресія має серйозні наслідки для усього людства. “Ядерні погрози наражають на небезпеку нас усіх. Ігнорування глобальних угод і конвенцій робить нас усіх менш захищеними. А отруєння глобальної дипломатії усюди перешкоджає прогресу. Ми не повинні спинятися у просуванні миру – справедливого миру у відповідності до Статуту ООН й міжнародного права”, – підсумував він. 

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!