Гутерріш надіслав Лаврову “конкретні пропозиції” для поновлення “зернової угоди”

Джерело:  Цензор.НЕТ
Антоніу Гутерреш

Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш заявив, що надіслав голові МЗС РФ Сергію Лаврову “низку конкретних пропозицій”, спрямованих на відновлення “зернової угоди”. Про це повідомляє Reuters.

“Я вважаю, що ми представили пропозицію, яка може стати основою для відновлення, але відновлення, яке має бути стабільним. Ми не можемо мати чорноморську ініціативу, яка переходить від кризи до кризи, від призупинення до призупинення. Ми повинні мати щось, що працює і працює на благо всіх”, – заявив Гутерріш.

Водночас російський дипломат на умовах анонімності заявив агентству, що в листі Ґутерріша Лаврову “немає жодних одкровень” і що в ньому просто “підсумовані попередні ідеї ООН, які не спрацювали”.

“У нас є конкретні рішення… що дають змогу забезпечити ефективніший доступ російських продуктів харчування і добрив на світові ринки за адекватними цінами. Я вірю, що, серйозно працюючи, ми зможемо знайти позитивне рішення для всіх”, – заявив Гутерріш.

Нагадаємо, у попередньому листі Гутерріш пропонував підключити “дочку” підсанкційного “Россільгоспбанку” до системи SWIFT для продовження “зернової угоди”. Але Росія не відповіла на цю пропозицію. 

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!