Грушеві сади у Бельгії постраждали від заморозків

Джерело:  EastFruit
груши

У Бельгії, де виробляється найбільша кількість груш у Європі, значна частина садів, розташованих далі від морського узбережжя, постраждали від пізніх заморозків до -3,7°С, повідомляє FreshPlaza.

«Щодо морозу, то нам довелося реагувати в ніч із понеділка по вівторок. Ступінь залежала від місця розташування ділянки. На деяких ми зафіксували -3,7°C, але на вищих було лише близько -1,2°C. На ділянках є місця, де дерева дуже підмерзли. Але реальні наслідки ми побачимо пізніше», – розповів Кріс Воутерс із компанії Wouters Fruit.

Хоча в деяких місцях Бельгії температура опустилася нижче -3°C, в інших температура не була такою низькою.

«Ближче до узбережжя морозів майже не було, – каже Крістоф Ван Хелст із VHM Fruit Trade та Van Haelst Fruit. — Були низькі температури та сильні вітри. Це могло призвести до зміни кольору груш, але торік це також було. Інші райони мають великі проблеми, але вони в основному в низинних ділянках. Я думаю, що географічно велика різниця в тому, наскільки сильний мороз ударив по садах».

Садівники відзначають, що методів боротьби із заморозками багато, але мало що дає 100% упевненість. Мангали, наприклад, дуже дорогі і потрібно точно розраховувати час їх використання. Цей метод майже не використовують для яблук та груш, оскільки доступні інші варіанти. Останнім часом все частіше трапляються вітрові машини.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!