Група АГРОТРЕЙД виконає близько 300 агровипробувань протягом 2023 року

Джерело:  УкрАгроКонсалт
Агротрейд

Випробування різних сортів та гібридів, протруйників, фунгіцидних препаратів та норм висіву, — загалом компанія планує провести 277 варіантів досліджень.

«Мета цих досліджень — знаходження оптимальних технологічних рішень, вдосконалення існуючих технологій та пошук сортів, які найбільше підходять для умов регіонів, в яких працює наша компанія», — розповів заступник директора АПД з насінництва Групи АГРОТРЕЙД Анатолій Береза.

Центри дослідження технологій АГРОТРЕЙДу знаходяться Харківській, Сумській та Чернігівській областях й займають 120 гектарів. Культурами досліджень є озима пшениця, озимий ріпак, соняшник, кукурудза та соя. Зазвичай кожне випробування триває протягом кількох років, і тільки після цього спеціалісти вводять найкращі технології або сорти у виробництво.

За словами Анатолія Берези, у 2022 році через війну деякі постачальники не поставили засоби захисту, які компанія планувала досліджувати. Тому цього року аграрії готувались заздалегідь і вже зібрали пропозиції від постачальників.

Про компанію:

Група АГРОТРЕЙД — вертикально інтегрований холдинг агропромислового циклу: виробництво, зберігання, переробка та торгівля сільськогосподарською продукцією. Заснований в 1998 році. Засновник і генеральний директор Всеволод Кожемяко.

Холдинг обробляє 70,5 тис. га землі в Чернігівській, Сумській, Полтавській та Харківській областях. Профільні культури — соняшник, кукурудза, озима пшениця, соя, ріпак.

Група володіє мережею елеваторів загальною ємністю одночасного зберігання 570 тис. тонн і посідає восьме місце серед найбільших власників елеваторів в Україні.

Під власною торговою маркою Agroseeds компанія виробляє високоякісне репродуктивне гібридне насіння кукурудзи та соняшнику і сортове насіння озимої пшениці, сої та інших культур. Насіння допрацьовується на заводі потужністю 20 тис. тонн на рік на базі елітного насіннєвого господарства в Харківській області, обладнаному високотехнологічним обладнанням компанії Cimbria.

У 2016 році в холдингу засновано органічне землеробство, відповідність якого європейським стандартам підтверджено сертифікатом «Органік стандарт».

Позначки:

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!