Група АГРОТРЕЙД розпочала збір озимої пшениці з деокупованих територій Харківщини

Джерело:  УкрАгроКонсалт
Агротрейд жнива сірий
UkrAgroConsult

Компанія почала обмолот озимої пшениці з полів, які перебували в окупації і були звільнені у вересні минулого року під час контрнаступу. Як тільки з’явилася можливість для обробітку земель, агрономи компанії здійснили там посівну. 

«Цей урожай особливо цінний для нас. Адже засівали озиму пшеницю торік восени, коли українські військові деокупували ці території Харківщини. Майже одразу наші сміливі агрономи приступили до роботи і здійснили, хоч і пізню, проте посівну. Українські землі насправді безцінні, і ми розуміємо, якою ціною сьогодні нам дістається кожне зернятко з поля», — розповідає директор агропромислового департаменту Групи АГРОТРЕЙД Олександр Овсяник.

Група АГРОТРЕЙД цьогоріч засіяла озимою пшеницею 4,7 тис. гектарів, з яких майже 90 га знаходяться саме на деокупованих полях Харківщини. 

Далі компанія збиратиме озиму пшеницю в Сумській області. Наразі врожайність є плановою, в межах бюджету.

Група АГРОТРЕЙД — вертикально інтегрований холдинг агропромислового циклу: виробництво, зберігання, переробка та торгівля сільськогосподарською продукцією. Заснований в 1998 році. Засновник і генеральний директор Всеволод Кожемяко.

Холдинг обробляє 70,5 тис. га землі в Чернігівській, Сумській, Полтавській та Харківській областях. Профільні культури — соняшник, кукурудза, озима пшениця, соя, ріпак. 

Група володіє мережею елеваторів загальною ємністю одночасного зберігання 570 тис. тонн і посідає восьме місце серед найбільших власників елеваторів в Україні.

Під власною торговою маркою Agroseeds компанія виробляє високоякісне репродуктивне гібридне насіння кукурудзи та соняшнику і сортове насіння озимої пшениці, сої та інших культур. Насіння допрацьовується на заводі потужністю 20 тис. тонн на рік на базі елітного насіннєвого господарства в Харківській області, обладнаному високотехнологічним обладнанням компанії Cimbria.

У 2016 році в холдингу засновано органічне землеробство, відповідність якого європейським стандартам підтверджено сертифікатом «Органік стандарт».

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!