Група АГРОТРЕЙД готує елеватори до прийому нового врожаю

Джерело:  УкрАгроКонсалт
Агротрейд
UkrAgroConsult

На елеваторах компанії може зберігатись до 570 тисяч тонн зернових та олійних культур, але два з них наразі окуповані.

Співробітники Групи АГРОТРЕЙД виконують на елеваторах пуско-налагоджувальні роботи та діагностику механізмів, замінюють зношені частини тощо.

«Зараз на елеваторах Групи звільняються ємності під новий врожай. Для цього виконується компонування партій зерна минулого періоду зі схожими показниками з одночасним обробітком зерна і складів», — розповідає директор виробничо-технічного департаменту Костянтин Ворона.

Через російську агресію в Україні почались проблеми з експортом. Тому, ранні зернові компанія планує зберігати на елеваторах, а для пізніх, якщо не буде вистачати елеваторних потужностей, розглядається можливість збільшення їх за рахунок поліетиленових рукавів для зберігання зерна.

До структури Групи «АГРОТРЕЙД» входять дев’ять елеваторів у Чернігівській, Сумській, Полтавській та Харківській областях. Усі вони мають залізничні гілки та автомобілерозвантажувачі, оснащені сучасним обладнанням та лабораторіями для визначення якості зерна й забезпечення його збереження

Загальна потужність одночасного зберігання елеваторних активів Групи близько 530 тисяч тонн зернових та олійних культур, а за рахунок поліетиленових рукавах компанія збільшує свої потужності до 570 тисяч тонн. На жаль, два елеватори Групи АГРОТРЕЙД, ємністю 54,2 тисяч тонн і 53,25 тисяч тонн, наразі знаходяться під окупацією й компанія не зможе їх використовувати до звільнення територій.

Про компанію:

Група АГРОТРЕЙД — вертикально інтегрований холдинг агропромислового циклу: виробництво, зберігання, переробка та торгівля сільськогосподарською продукцією. Заснований в 1998 році. Засновник і генеральний директор Всеволод Кожемяко.

Холдинг обробляє 70,5 тис. га землі в Чернігівській, Сумській, Полтавській та Харківській областях. Профільні культури — соняшник, кукурудза, озима пшениця, соя, ріпак.

Група володіє мережею елеваторів загальною ємністю одночасного зберігання 570 тис. тонн і посідає восьме місце серед найбільших власників елеваторів в Україні.

Під власною торговою маркою Agroseeds компанія виробляє високоякісне репродуктивне гібридне насіння кукурудзи та соняшнику і сортове насіння озимої пшениці, сої та інших культур. Насіння допрацьовується на заводі потужністю 20 тис. тонн на рік на базі елітного насіннєвого господарства в Харківській області, обладнаному високотехнологічним обладнанням компанії Cimbria.

У 2016 році в холдингу засновано органічне землеробство, відповідність якого європейським стандартам підтверджено сертифікатом «Органік стандарт».

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!